dimarts, 7 de juliol del 2015

hot pork


Això del hot dog americà sempre m'ha fet una mica d'angúnia, des que vaig saber què volia dir el nom: no m'he preocupat per saber-ne l'orígen, però em sembla força desafortunat.
Que no vol dir que no m'agradi endrapar un hot dog de tant en tant, o dos, o tres, perquè solen ser tan petits que un de sol més aviat t'obre la gana que no pas te la fa passar. En vaig menjar als carrers de Nova York quan hi vaig anar anys enrere per feina, i més sovint a les botigues Ikea, que els venen a 50 cèntims just davant la sortida de la botiga perquè ningú passi de llarg i tothom caigui rendit a l'atracció del preu i de la salsitxa calenta guarnida amb cogombres en vinagre, ceba cruixent i mostassa (o quètxup, els que ho prefereixin).
És fast food, menjar ràpid d'orígen dubtós i no hauria de confessar que en  menjo, ni que sigui molt de tant en tant, però què voleu que us digui, quan tanta gent ho fa, alguna cosa deuen tenir, oi? Això sí, és un vici de carrer, a casa no entren.
Dies enrere, però, vaig veure al supermercat una promoció de productes americans i hi havia uns panets que em van cridar l'atenció, perquè no necessàriament s'han d'omplir de salsitxes plasticoses, oi? Jo els vaig preparar amb una bona cansalada fresca ben magra i ben acompanyada. 
Entrepà calent de porc, la carn més típica de Catalunya, hot pork contra hot dog.

la recepta

A la cansalada, que ja vaig comprar tallada, li vaig treure la cotna (la pell del porc) i la vaig salpebrar. La vaig coure a la planxa a foc fort. Com que era ben magre, gairebé no va deixar anar greix. 
A la mateixa planxa hi vaig posar el panet obert per la meitat, amb la banda interior sobre el ferro calent, perquè es torrés una mica, i després vaig untar un dels costats amb mostassa, i l'altra, amb una maionesa suau.
Al mig, hi vaig posar dos talls macos de cansalada, i a sobre, cogombre agredolç tallat a làmines i fulles de ruca.
Ràpid i bo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte