dissabte, 20 de febrer del 2016

temps de calçots

Pizza de calçots, botifarra i romesco
Ningú diu que no quan li proposen fer una calçotada: una calçotada és més que un dinar, és una excusa per passar un dia de festa amb la família o els amics, per preparar junts el foc, per discutir sobre els ingredients de la salsa, per coure els calçots i la carn a la brasa i, sobretot, per passar-ho bé.
El costum de menjar calçots és una cosa recent, té poc més d'un segle, però s'ha estès i popularitzat molt ràpidament els darrers anys, fins al punt que ja no se'n planten només a Valls i a la comarca de l'Alt Camp, d'on són originaris, sinó que és habitual veure'n a molts horts d'arreu de Catalunya. 
Per fer una bona calçotada no n'hi ha prou amb uns bons calçots, cal saber-los coure, que es fa directament sobre la flama, no sobe les brases, i fer una bona salsa, la salvitxada, que és una variant del romesco.
I conèixer uns quants trucs més que explico en el darrer article que he publicat a Gastronosfera i que podeu llegir aquí
Espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte